Rigutto Tandprothetiek maakt gebruik van cookies. ik accepteer cookies

De oplossing voor volledige tandeloosheid is een volledige prothese.

De behandeling voor het aanmeten van een volledige prothese wordt bij ons uitgevoerd door ervaren tandprothese specialisten. Zij zullen bij u een mondonderzoek uitvoeren en het behandelplan met de daarbijbehorende kosten met u bespreken. Als u instemt met het behandelplan dan zullen er afspraken gemaakt worden voor de behandeling. Tijdens de behandeling worden de wensen ten aanzien van de volledige prothese met u besproken.
 
Een groot voordeel is dat wij geen wachttijden hebben voor het aanmeten van uw nieuwe prothese.
 
Na enkele jaren tandeloosheid zal de kaak slinken. Dit is een natuurlijk proces. De kaak verdwijnt en de gebitsprothese heeft steeds minder houvast. Hoe meer de prothese over de kaak beweegt, hoe meer kans er is op pijnplekken. Echter is het ook zo dat hoe meer de prothese over de kaak beweegt, hoe sneller de kaak zal slinken.
 
Daarom is het belangrijk een prothese ieder jaar te laten controleren op pasvorm en slijtage. Deze controle bieden wij u gratis aan. Zo kunnen wij garanderen dat uw prothese de optimale pasvorm houdt, deze goed functioneert en u er stralend uit blijft zien.
 
Na verloop van tijd zal de prothese aangepast moeten worden aan de veranderde kaak. De gemiddelde gebitsprothese moet tussen de vijf a acht jaar vervangen worden. Dit voorkomt:
• Overmatig slinken van de kaak
• Pijnklachten aan het tandvlees
• Kaakgewrichtsklachten